Nieuws

Schriftelijke vragen schootsvelden Zaltbommel

Schootsvelden

Deze week is de gemeente Zaltbommel gestart met de renovatie van de bolwerken rondom de binnenstad. Over een paar jaar is het weer een mooi groen en landelijk park. Tegelijkertijd wordt er achterstallig onderhoud gepleegd aan de schootsvelden, net buiten de bolwerken. Er wordt nu flink gesnoeid, maar pas over ongeveer zes jaar staat de herinrichting gepland. Omdat er tegelijk een een steeds groter tekort aan losloopgebieden voor honden in en om de binnenstad is, heeft GroenLinks hierover deze week schriftelijke vragen gesteld.

Lees verder

Onze lijsttrekkers

[PERSBERICHT] Op 21 maart 2018 doen PvdA en GroenLinks met een gezamenlijke lijst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Met trots presenteren wij voor Zaltbommel en Maasdriel een kandidatenlijst die bol staat van talent, ambitie en ervaring. Raadsleden Nico van Wijk en Kees van Drunen zullen in respectievelijk Zaltbommel en Maasdriel de kar trekken. 

Lees verder

Avri beleidsplan: ondergrondse containers

Afvalcontainers

De Avri presenteerde aan de gemeenteraad van Zaltbommel een aantal opties voor nieuw afvalbeleid met als motto: Van Afval Naar Grondstof (VANG). Kern is dat restafval in de kernen niet meer aan huis wordt opgehaald. Vanaf 2019 zal iedereen het naar een ondergrondse container of de milieustraat moeten brengen in zakken van 60 liter of 30 liter. Huishoudens krijgen in plaats van de grijze restafvalcontainer een grote verpakkingscontainer die gratis geleegd wordt. De groene en papiercontainers blijven bestaan. Dit zijn goede ontwikkelingen die hopelijk zorgen dat de positieve trend in afvalscheiding wordt doorgezet. Er zijn echter nog wel kanttekeningen te plaatsen bij de voorgenomen plannen. Want hoe realistisch zijn deze en hoe is de handhaving voorzien?

 

Lees verder

GroenLinks en PvdA bundelen hun krachten in de Bommelerwaard

GroenLinks en PvdA bundelen hun krachten in de Bommelerwaard en komen zo tot het beste van twee werelden. Met trots melden we dat we met een gezamenlijk programma en een gezamenlijke lijst deelnemen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. Samen maken we ons sterk voor een zorgzame en solidaire samenleving. Een samenleving gericht op duurzaamheid en diversiteit.

Lees verder

Riolering glastuinbouw gaat centraal

Na vijf jaar is er nu in Zaltbommel een concreet voorstel voor centrale zuivering voor afvalwater uit de glastuinbouw. Dit is heel positief, want de kwaliteit van het oppervlaktewater gaat er hierdoor op vooruit. Het voorstel komt voort uit een participatietraject waarbij de gemeente Zaltbommel samen met de tuinders, LTO, gemeente Maasdriel, waterschap en provincie tot een voor alle partijen acceptabele oplossing gekomen is.

Lees verder

Pagina's