Bezwaren tegen Gelders kassenplan

GroenLinks Bommelerwaard is ongelukkig met het Gelders kassenplan en knokt voor aanpassingen Zoals gevreesd en ook een beetje voorzien is de provinciale politiek gezwicht voor de verkeerde argumenten, althans als de plannen doorgaan! In plaats van de duurzame geconcentreerde glastuinbouwbedrijven bij de A2 lijkt afgestevend te worden naar meer kassen bij de dorpen in het open landschap.

Tijdens de bespreking in de raadzaal van Zaltbommel op 11 december 2014 heeft Hellen Sluiter haar kritiek op de plannen niet onder stoelen of banken gestoken. Op deze site kunt u het nalezen. En de vragen en bezwaren die er waren zijn er nog steeds.

De Provincie is aan zet. GroenLinks Bommelerwaard heeft een zienswijze bij de Provincie ingediend om de voornaamste bezwaren kenbaar te maken.
GroenLinks pleit samen met diverse andere organisaties ervoor om pas op de plaats te maken.  Werkgelegenheid, duurzaam ondernemen en een mooi landschap zouden gelijk op moeten lopen. Daarvan is in het voorgestelde provinciale inpassingsplan (PIP) geen sprake.

 voor zienswijze GroenLinks Bommelerwaard ie bijlage